TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka

Potrebno je
- 1 kg krompira
- 350 g slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike belog vina
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 450 g sira (ili pavlake)
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite krompir pa ga skuvajte u dubokom loncu u malo posoljenoj vodi. Onda ostavite da se ohladi. Isecite slaninu na šnite pa ispržite u tiganju dok ne postane hrskava. Prebacite je na tanjir s papirnim ubrusom. Lukove iseckajte pa ispržite na maslinovom ulju. Isključite ringlu pa dodajte vino. Krompir isecite na kriške, polovinu položite u pleh, posolite i pobiberite. Sipajte slaninu i izdinstani crni i beli luk, pa sipajte ostatak krompira. Prelijte pavlakom i tankim kriškama sira. Pecite tartiflet oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)