ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo skupog ukusa koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- pola pakovanja testenine (za dvoje)
- 100 g kravljeg sira
- pola šolje grčkog jogurta
- 2-3 kašike krem sira
- po kašičica: nane, origana, peršuna (opciono)
- maslinovo ulje, so, biber
- 1 veći iseckan crni luk
- 1 iseckana ljuta paprika
- 1/4 šolje seckanih maslina (opciono)
Priprema:
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Skuvajte pastu prema uputstvima sa pakovanja.Na tiganju propržite luk i papriku na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte nanu, origano, peršun, masline i propržite još 1-2 min. U činiji umešajte sir sa jogurtom i krem sirom dok ne postane kremasto. Dodajte malo bibera.Kad testenina prokuva, ocedite je i vratite u lonac, pa dodajte kuvano povrće i ostatak maslinovog ulja. Dodajte sos od sira i dobro promešajte. Po vrhu možete posuti malu količinu suvog sira kao što je parmezan.Sipajte makarone u tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
Komentari (0)