HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.

hleb sa suvim grožđem i cimetom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 40 g suvog grožđa
  • 190 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 30 g putera 
  • 125 g šećera
  • 1 veliko jaje 
  • 60 ml mleka

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom.Suvo grožđe potopite u vreloj vodi 15 minuta. Onda ocedite i osušite papirnim ubrusom, pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte cimet i smeđi šećer, pa ostavite sa strane. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i suvo grožđe, i ostavite po strani. Puter umutite mikserom oko 1-2 minuta, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku i mutite između dodavanja. Dodajte blago umućeno jaje i mutite otprilike 5 minuta. Naizmenično dodajte mleko i mešavinu brašna u krem od putera, pa mešajte lagano dok se ne sjedine. Polovinu testa izlijte u pleh obložen pek papirom, pa pospite polovinom smese šečera i cimeta, dodajte preostalo testo i pospite mešavinom šećera i cimeta. Pecite slatki hleb oko 30-40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading