BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž
Tradicionalni francuski hleb možete da pravite na razne načine, da mu dodate čokoladu ili ne, osvojiće sve koji ga budu probali.
![brioš](/data/images/2024-06-14/90735_shutterstock-1550317496_f.jpg?timestamp=1718316000)
Potrebno je
- 2 1/4 kašičice suvog kvasca
- 50 ml tople vode
- 250 ml mleka
- 540 g brašna
- 75 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 100 g putera
- 1 1/4 šolje čokoladnih čipsa
Još:
- 1 jaje
- 1 kašičica biljnog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte kvasac i prstohvat šećera u toplu vodu, pa promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, mleko, šećer, so, jaja i aktivirani kvasac. Sjedinite dobro. Pokrijte i ostavite 10-ak minuta. Mikserom Zatim umesite testo, pa dodajte puter sobne temperature i sve sjedinite. U nauljenu činiju prebacite testo pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 2 sata, na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite oklagijom u mali pravougaonik. Zatim, dodajte komadiće čokolade i preklopite po dužini. Urolajte pa dodajte još malo čokolade i pokrijte. Ostavite oko 45 do 50 minuta. Ponovite postupak i sa drugim delom testa. Zasecite ga po širini do pola. U pleh obložen pek papirom prebacite pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brioš malo prohladi. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
![ribolita](/data/images/2023-01-24/44776_potato-soup-g8f3531513-1280_f.jpg)
RIBOLITA Italijanska osvežavajuća supa krepi organizam u trenu, a pravi raj za nepca
Toskanska supa osvojiće i one izbirljive.
![namaz od oraha](/data/images/2024-01-19/74390_shutterstock-1349102501_f.jpg)
NAMAZ OD ORAHA Slasan i aromatičan, a pogodan za dane strogog posta na vodi
Ukusan i začinjen, bićete oduševljeni ukusom.
![sudopera](/data/images/2024-05-20/88166_shutterstock-2108069942_f.jpg)
OČISTITE SUDOPERU PRIRODNO DA SE SIJA KAO NOVA Treba vam 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavan, potpuno prirodan i lak način čišćenja sudopere bez muke i ribanja.
![tiramisu sa jagodama](/data/images/2024-01-09/73376_shutterstock-2142439181_f.jpg)
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
![krempita](/data/images/2024-03-20/81408_shutterstock-142065730_f.jpg)
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)