BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž

Izvor: Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Tradicionalni francuski hleb možete da pravite na razne načine, da mu dodate čokoladu ili ne, osvojiće sve koji ga budu probali.

brioš
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 1/4 kašičice suvog kvasca
  • 50 ml tople vode 
  • 250 ml mleka
  • 540 g brašna 
  • 75 g šećera 
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta 
  • 100 g putera
  • 1 1/4 šolje čokoladnih čipsa

Još:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica biljnog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte kvasac i prstohvat šećera u toplu vodu, pa promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira.  U zasebnoj posudi pomešajte brašno, mleko, šećer, so, jaja i aktivirani kvasac. Sjedinite dobro. Pokrijte i ostavite 10-ak minuta. Mikserom  Zatim umesite testo, pa dodajte puter sobne temperature i sve sjedinite. U nauljenu činiju prebacite testo pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 2 sata, na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite oklagijom u mali pravougaonik. Zatim, dodajte komadiće čokolade i preklopite po dužini. Urolajte pa dodajte još malo čokolade i pokrijte. Ostavite oko 45 do 50 minuta. Ponovite postupak i sa drugim delom testa. Zasecite ga po širini do pola. U pleh obložen pek papirom prebacite pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brioš malo prohladi. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!

 

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
02. 04. 2025 08:55

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
05. 04. 2025 09:10

TIP IZDVAJA ZA VIKEND: Prelomna utakmica za Monpelje

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
05. 04. 2025 09:14

OTKAKO MI JE MAMA UMRLA VUKLA SAM KAO BIK! Rada Manojlović o ljubavnim krahovima: Treba mi neko da kaže da je vreme da odmorim

img
04. 04. 2025 19:17

Ema je godište njegove ćerke: Razlika između njih dvoje je skoro 40 godina, a imaju brak za poželeti!

img
05. 04. 2025 09:05

RHMZ NIŽE UPOZORENjA, GORE METEOALARMI: Jak ledeni udar, jednoj grupi ljudi upućen apel - budite u pripravnosti (FOTO)

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Komentari (0)