POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg krompira
- veća glavica luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
- voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk sitno naseckajte, pa ga pomešajte sa suvim biljnim začinom. Što sitnije iseckajte krompir, pomešajte ga sa crnim lukom i začinite. Malo ostavite da odstoji i upije. Pomešajte vodu sa uljem, pa time poprskajte po tri kore. Zatim premažite filom, i urolajte u oblik rolata. Pospite mešavinom ulja i vode. Pecite krompirušu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
KANOLE SA LIMUNOM Italijanski desert u savršenom kiselkasto slatkom spoju ukusa, za uživanje
Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko.
TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
PAŠTETA OD BELOG LUKA Pikantna i aromatična, za one izbirljive, prste da poližete
Slasna pašteta za gurmane i one izbirljive.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
Komentari (0)