AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
Neki tvrde da se so dodaje na samom početku kuvanja, u hladnu vodu, drugi smatraju da treba čim voda proključa, treći u napola gotovu pastu.
Ima onih koji smatraju da testeninu ne treba soliti.
Profesionalni kuvar otkrio je odgovor na ovo pitanje.
On smatra da je pravo vreme, kad voda proključa, neposredno pre dodavanja testenine. Tvrdi da, ako prerano dodate testeninu, dok je voda mlaka ili hladna, usporićete proces ključanja. Ako je prekasno dodate, jelo će da bude neslano.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
Komentari (0)