ŠTAPIĆI SA MASLINAMA Idealni za brzu užinu ili piknik u prirodi, a dekorativni i slasni
Interesantnog izgleda i još boljeg ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 300 g maslina
- 2 jaja
- 75 g maslaca
- 1 kašičica soli
- pola kesice suvog kvasca
- malo mlakog mleka
- plastični štapići za ražnjiće
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, maslac, so i kvasac razmućen sa malo mleka. Zamesite testo, pa ga ostavite da naraste. Razvaljajte ga oklagijom, pa isecite trake jednake dužine. Ražnjiće nauljite. Probodite traku od testa, maslinu, pa opet traku. Postupak ponavljajte sve dok ne popunite štapić. Premažite štapiće umućenim jajetom. Zatim ih ostavite tako 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)