DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.

potaž od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šargarepe
  • 2 zelene jabuke
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 supene kašike karija 
  • 1 litar supe iz kocke
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 3 grancice majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema

Šargarepu, jabuke i lukove operite pa jabuku i luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutiće. U veliku šerpu sipajte maslinovo ulje, jabuku i crni luk, i dinstajte, oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.Dodajte beli luk, majčinu dušicu i začine. Još 2 minuta dinstajte, uz neprestano mešanje.Dodajte kocku iz supe i šargarepu. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 do 40 minuta, dok šargarepa ne bude kuvana. Izvadite majčinu dušicu, pa posolite i pobiberite. Sipajte kokosovo mleko. Dobro sve izblendajte u blenderu dok ne dobijete smesu kao za potaž. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading