MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a jeftin i sočan, nećete osetiti da nedostaje meso
Ukusno jelo idealno za dane posta, a pravi raj za nepca.
Potrebno je
- pola kg krompira
- pola kg crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 mesnate paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 kašike brašna
- mlevena začinska paprika
- so
Priprema:
Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke. Sipajte vodu da ogrezne. Zatim dodajte seckan crni luk, šargarepu i paprike, pa sve skuvajte. Zasebno razmutite brašno i mlevenu papriku, da dobijete zapršku. Dodajte je u jelo. Posolite i začinite. Kad jelo bude gotovo, skinite paprikaš sa šporeta i dodajte vezu sitno seckanog peršuna. Prijatno!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Posan, a slasan.
POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno
Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)