MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a jeftin i sočan, nećete osetiti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ukusno jelo idealno za dane posta, a pravi raj za nepca.

manastirski paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • pola kg krompira
  • pola kg crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 4 mesnate paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 kašike brašna
  • mlevena začinska  paprika
  • so

Priprema: 

Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke. Sipajte vodu da ogrezne. Zatim dodajte seckan crni luk, šargarepu i paprike, pa sve skuvajte. Zasebno razmutite brašno i mlevenu papriku, da dobijete zapršku. Dodajte je u jelo. Posolite i začinite. Kad jelo bude gotovo, skinite paprikaš sa šporeta i dodajte vezu sitno seckanog peršuna. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading