MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a jeftin i sočan, nećete osetiti da nedostaje meso
Ukusno jelo idealno za dane posta, a pravi raj za nepca.
Potrebno je
- pola kg krompira
- pola kg crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 mesnate paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 kašike brašna
- mlevena začinska paprika
- so
Priprema:
Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke. Sipajte vodu da ogrezne. Zatim dodajte seckan crni luk, šargarepu i paprike, pa sve skuvajte. Zasebno razmutite brašno i mlevenu papriku, da dobijete zapršku. Dodajte je u jelo. Posolite i začinite. Kad jelo bude gotovo, skinite paprikaš sa šporeta i dodajte vezu sitno seckanog peršuna. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
KROMPIR PAPRIKAŠ NA VODI Ni malo ne zaostaje za onim mrsnim, prste da poližete
Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ĆEVAPI Sočni i slasni, recept je proveren a ukus savršen
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, bićete oduševljeni, a držaće vas dugo sitim.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)