DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.

dunavski paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg šarana
  • 1 kg bele ribe
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike crvene začinske paprike
  • 2-3 dl soka od paradajza
  • 1 dl crvenog vina, biber

Priprema:
Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite paprikaš uz kuvani krompir ili pirinač.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading