LAZANJE SA TIKVICAMA Sočno jelo u slasnom spoju mesa sa povrćem, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Lazanje za tikvicama oduševiće ukusom i one izbirljive.

lazanje sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 tikvice
  • 200 g testenine za lazanje
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml bešamel sosa
  • 100 g sira
  • so, biber, ulje

Priprema:
Tikvice isecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red testenine, red tikvica, red mlevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading