LENJA PITA POSNA NA VODI SA MERAMA "NA ŠOLJE" Starinski kolač po bakinom receptu, zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

posna lenja pita
Shutterstock

Sastojci:
Za testo: 

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

Za fil:

  • 1,5 kg rendanih jabuka
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke izrendajte pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno, u posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Podelite pripremljenu smesu na 3 jednaka dela. U pleh obložen pek papirom izlijte trećinu smese pa utisnite. Nanesite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu lenju pitu pospite prah šećerom pa pokrijte krpom. Ostavite tako do sutradan, da se sastojci dobro povežu. Prijatno!

 

 

 

Komentari (0)

Loading