LENJA PITA POSNA NA VODI SA MERAMA "NA ŠOLJE" Starinski kolač po bakinom receptu, zamirisaće cela kuća
Sočna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke izrendajte pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno, u posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Podelite pripremljenu smesu na 3 jednaka dela. U pleh obložen pek papirom izlijte trećinu smese pa utisnite. Nanesite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu lenju pitu pospite prah šećerom pa pokrijte krpom. Ostavite tako do sutradan, da se sastojci dobro povežu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
OČARAVAJUĆA LENJA PITA POSNA NA VODI Okrepiće vam ceo organizam, neće vam biti dovoljno jedno parče
Jeftina pita skupog ukusa, idealna za dane strogog posta. Zasladite se kada vam dođu gosti ili je poslužite za slavsku trpezu. Probajte i uverite se.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)