LENJA PITA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Starinski desert od jeftinih sastojaka, za sve prilike
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

Potrebno je
Možda vas zanima:

LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.

LENJA PITA SA JABUKAMA Starinska poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalni desert savršen je za sve svečane prilike.

LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
Za testo:
- 3 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil
- 1 kg rendanih jabuka
- 2 kašike ulja
- 1 kesica burbon vanilin šećera
- pola kesice cimeta
- šećer po želji
- 3 kašike griza
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte ulje i jogurt pa ponovo umutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa sjedinite dok ne dobijete mekano testo. Rendane jabuke prodinstajte u šerpici na ulju, pa dodajte šećere i cimet. Umešajte i 3 kašike griza. Polovinu testa stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i nanesite fil pa prekrijte drugom polovinom testa. Pecite još 40 minuta. Čačkalicom proverite da li je lenja pita pečena. Ostavite da se ohladi, pa secite na kocke. Pospite obilno sa prah šećerom. Prijatno!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)