ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.
Potrebno je
Za preliv od višanja
- 350 g višanja
- 30 g šećera
- 2 kašike vode + jedna kašika gustina
- 1 kašika likera od višanja
Za sladoled:
- 150 g sitno iseckane crne čokolade
- 250 ml pavlake za šlag + 3 kašike šećera
- ekstrakt vanile
- so
- 250 g maskarponea + 250 ml pavlake za šlag
Priprema:
Izvadite koštice iz višanja, pa višnje stavite u šerpu i kuvajte sa šećerom. Pomešajte vodu i gustin pa dodajte u šerpu kad se višnje malo ukuvaju. Sipajte liker od višanja, pa kad se sjedini, skinite sa ringle. Šlag mikserom sjedinite sa šećerom, u gustu smesu. Maskarpone umutite mikserom sa vanilinim ekstraktom, šlagom i prstohvatom soli, pa dodajte umućeni šlag. Umešajte seckanu čokoladu. ređajte u posudu red sladoleda, red preliva, dok ne utrošite sav materijal. Stavite u zamrzivač nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.
SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)