DŽEM OD KAJSIJA Mažite ga na hleb ili dodajte omiljenom desertu, popraviće vam dan u trenu
Preukusan, bilo da ga jedete samostalno ili dodate kao prilog.
Potrebno vam je:
- 5 kg kajsija
- 2 kg šećera
Priprema
Kajsije operite i očistite od koštica, ali nemojte da im skidate ljusku. Onda ih isecite na pola i naređajte u šerpu, poklopite u kuvajte 15 minuta, na jakoj temperaturi. Povremeno promešajte da ne bi zagorele. Ne treba da dodajete nikakvu tečnost, kajsije će same da puste sok. Posle 15 minuta smanjite temperaturu i kuvajte još sat vremena. Zatim, dodajte šećer pa kuvajte još 20 minuta. Na kraju, skinite sa vatre i prebacite u blago zagrejane tegle. Zatvorite tegle i ostavite da se džem prohladi. Čuvajte na tamnom i suvom mestu.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
Komentari (0)