DŽEM OD KAJSIJA Mažite ga na hleb ili dodajte omiljenom desertu, popraviće vam dan u trenu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Preukusan, bilo da ga jedete samostalno ili dodate kao prilog.

džem od kajsija
Shutterstock

Potrebno vam je:

  • 5 kg kajsija
  • 2 kg šećera 

Priprema

Kajsije operite i očistite od koštica, ali nemojte da im skidate ljusku. Onda ih isecite na pola i naređajte u šerpu, poklopite u kuvajte 15 minuta, na jakoj temperaturi. Povremeno promešajte da ne bi zagorele. Ne treba da dodajete nikakvu tečnost, kajsije će same da puste sok. Posle 15 minuta smanjite temperaturu i kuvajte još sat vremena. Zatim, dodajte šećer pa kuvajte još 20 minuta. Na kraju, skinite sa vatre i prebacite u blago zagrejane tegle. Zatvorite tegle i ostavite da se džem prohladi. Čuvajte na tamnom i suvom mestu. 

 

Komentari (0)

Loading