DŽEM OD KAJSIJA Mažite ga na hleb ili dodajte omiljenom desertu, popraviće vam dan u trenu
Preukusan, bilo da ga jedete samostalno ili dodate kao prilog.
Potrebno vam je:
- 5 kg kajsija
- 2 kg šećera
Priprema
Kajsije operite i očistite od koštica, ali nemojte da im skidate ljusku. Onda ih isecite na pola i naređajte u šerpu, poklopite u kuvajte 15 minuta, na jakoj temperaturi. Povremeno promešajte da ne bi zagorele. Ne treba da dodajete nikakvu tečnost, kajsije će same da puste sok. Posle 15 minuta smanjite temperaturu i kuvajte još sat vremena. Zatim, dodajte šećer pa kuvajte još 20 minuta. Na kraju, skinite sa vatre i prebacite u blago zagrejane tegle. Zatvorite tegle i ostavite da se džem prohladi. Čuvajte na tamnom i suvom mestu.
Možda vas zanima:
DŽEM OD KAJSIJA SUPER IDE UZ KROFNE Miriše cela kuća dok se pravi
Bilo da samostalno mažete na hleb ili dodate omiljenom desertu, nećete da pogrešite.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI DŽEM OD DINJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, po ukusu mu nema ravnog
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)