OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE JELI! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom!

Jelena Vukelić

11:35

Sezonski recepti 0

Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti, pa će biti redovna na vašem porodičnom meniju

MUSAKA
Shutterstock

Začinjena musaka

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

1 kg krompira

200 g narendanog kačkavalja

100 ml pavlake za kuvanje

1 kašičice suve majčine dušice

1 kašičica suvog ruzmarina

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1 šoljica ulja  

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Meso isecite na kockice ili sameljite. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa sok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite u rernu nekoliko minuta da se istopi.

Komentari (0)

Loading