NAJBOLJA PITA SA MESOM Topla, hrskava i mirisna, a uspeva svima, trik je u ovome

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Od gotovih kora i sočnog fila, pravićete stalno.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice bibera

Za preliv

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • pola kašičice soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte luk, pa dodajte mleveno meso.Začinite. Sipajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Dno pleha premažite papirom za pečenje, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da preliv uđe između svakog proreza. Zatim je ostavite tako 10 ak minuta. Na kraju, pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading