PITA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, posna, a priprema je jednostavna
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.

PITA GUŽVARA Sa jogurtom i jajima, uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz šolju jogurta.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompire, pa ih kratko obarite i iseckajte na kockice. Umešajte sa seckanim crnim lukom i začinima. Posolite. Po tri kore odvojite sa strane. Svaku premažite uljem, pa ih poređajte jednu preko druge. Preko treće kore, na duži kraj, rasporedite fil, pa urolajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu premažite mokrim rukama, pa četkicom sa uljem. Pecite pitu sa krompirom oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prokuvajte posoljenu vodu pa je sipajte preko gotove pite. Na kraju je prekrijte folijom 10 ak minuta. Secite i služite. Bon appetit!

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)