ČOKOLADNA BABKA SLAĐA OD KLASIČNE Poljska poslastica mekana kao duša, a svi će uzeti parče više
Ako volite čokoladu, ovaj slatki hleb ćete obožavati.

Potrebno je
Možda vas zanima:

STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.

NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.

SLATKI HLEB SA MAKOM Sočan i mekan, a ukusan i kada je hladan
Ukusan i drugačiji, pravićete stalno.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
- 3 kašičice sušenog kvasca
- 3/4 šoljice mleka
- 1/2 šoljice kristalnog šećera
- 2 jajeta plus 1 ekstra žumance
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 3 x 3/4 šoljice brašna
- 150 g nesoljenog, mekog putera
- 200 g crne čokolade (70%)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, mleko i kašičicu šećera pa promešajte viljuškom, pa ostavite da stoji 15 minuta ili dok ne postane penasto. Zasebno sjedinite jaja, žumance, cimet, preostalih 105 grama šećera i kašičicu soli. Dodajte brašno pa sve sjedinite mikserom. Dodajte kvasac i jaja i mutite na srednjoj brzini dok se sve ne stopi u kompaktnu smesu. Zatim smanjite brzinu i mutite 10 minuta dok smesa ne postane kremasta. Dodajte puter sečen na komade, pa pokrijte posudu. Ostavite na toplom sat do dva, dok smesa ne naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u oblik pravouganika 45 x 30 centimetara, namažite ga s preostalih 25 grama putera pa ga ravnomerno pospite čokoladom. Zatim oblikujte testo pa ga isecite po dužini. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte smesu i ostavite sat vremena da naraste. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite babku u plehu 10 minuta pa prelijte otopljenom čokoladom. Bon appetit!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)