PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 70 g brašna
- 30 g kakaoa
- 200 g kokosa
- 50 g maslaca
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Stavite ostatak mleka da proključa. U veliki pleh pospite kokos pa ga ravnomerno rasporedite. U provrelo mleko dodajte razmućeni gustin i zakuvajte. Kada snesa postane glatka i jednolična, skinite sa šporeta i dodajte margarin. Preko kokosa ravnomerno izlijte puding. Zatim, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa je nanesite preko hladnog pudinga. Na kraju, secite puding na jednake trake, pa ih prepolovite. Svaku traku uvijte u sarmu pa uvaljajte u kokos. Ostavite u frižideru do služenja. Prijatno!
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

PAŠA LOKUM Fantazija od kolača za koju ne trebate da palite šporet
Mekan i kremast, savršen za svečanu i slavsku trpezu.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)