SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 5 jaja
- 1 solja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prvo umalo umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu koru pa poprskajte sa malo sira. Preko stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Radite tako sve dok ne utrošite materijal. Zatim, uvijte u oblik rolata pa podelite na 10 jednakih delova. Ređajte parčiće u pleh. Pripremljenim prelivom ravnomerno prelijte pite. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
GIBANICA KAO ONA IZ BAKINE KUHINJE Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu joj nema ravne
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)