SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 5 jaja
  • 1 solja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prvo umalo umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu koru pa poprskajte sa malo sira. Preko stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Radite tako sve dok ne utrošite materijal. Zatim, uvijte u oblik rolata pa podelite na 10 jednakih delova. Ređajte parčiće u pleh. Pripremljenim prelivom ravnomerno prelijte pite. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno!

 

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading