BRZA PITA SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 300 g sira
- 2 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 5 g svežeg kvasca
- 1/4 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
U jednoj posudi pomešajte izdrobljeni sir sa jajima, pavlakom i uljem. Dodajte izmrvljen sveži kvasac pa dodajte prašak za pecivo i malo soli. Pripremljenim filom nafilujte jednu koru, pa je umotajte u krug i poređajte u okruglu tepsiju. Potom sve ostale nafilovane kore motajte oko tog kruga. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
KREM ČORBA OD ŠARGAREPE I KROMPIRA Kao osmišljena za jesen, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, sipaćete tanjir više.
OČISTITE SUDOPERU POTPUNO PRIRODNO Sijaće se kao ogledalo, a nije soda bikarbona
Bez muke i ribanja, a potrebna vam je samo jedna namirnica.
POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
Komentari (0)