BRZA PITA SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 300 g sira
- 2 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 5 g svežeg kvasca
- 1/4 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
U jednoj posudi pomešajte izdrobljeni sir sa jajima, pavlakom i uljem. Dodajte izmrvljen sveži kvasac pa dodajte prašak za pecivo i malo soli. Pripremljenim filom nafilujte jednu koru, pa je umotajte u krug i poređajte u okruglu tepsiju. Potom sve ostale nafilovane kore motajte oko tog kruga. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJBRŽA PITA SA SIROM Gotova za 5 minuta, a pravi je raj za nepca
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
NAJBRŽA PITA SA SIROM Gotova za bukvalno 5 minuta, a po ukusu joj nema ravne
Bićete raspamećeni ukusom.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)