PILETINA U PAVLACI Kremasti ručak gotov za pola sata, a svaki zalogaj je raj za nepca

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Kremasto i sočno jelo, prste da poližete.

piletina u pavlaci
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 pileća filea
  • 250 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • mlevena začinska paprika
  • 50 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 1 kockica za supu
  • 150 ml vode

Priprema

Isecite pileće filee na komade debljine prsta pa ih blago izlupajte čekićem za meso. U jednoj posudi pomešajte brašno, mlevenu papriku, so i biber. Fileee uvaljajte u brašno. U tiganju na tihoj vatri pecite filee, sve dok n porumene. Onda izvadite meso pa u soku u kome se pržilo, propržite beli luk. Rastvorite kocku za supu u vodi, pa ulijte u sos od belog luka, uz neprestano mešanje. Kad krene da se zgušnjava, dodajte kašiku majčine dušice i pavlaku za kuvanje. Zatim dinstajte sve dok se ne zgusne. Na kraju, vratite meso u tiganj sa sosom pa kuvajte još 2 minuta. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading