PILETINA U PAVLACI Kremasti ručak gotov za pola sata, a svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto i sočno jelo, prste da poližete.
Potrebno je
- 2 pileća filea
- 250 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- malo ulja
- so
- biber
- majčina dušica
- mlevena začinska paprika
- 50 ml ulja
- 100 g brašna
- 1 kockica za supu
- 150 ml vode
Priprema
Isecite pileće filee na komade debljine prsta pa ih blago izlupajte čekićem za meso. U jednoj posudi pomešajte brašno, mlevenu papriku, so i biber. Fileee uvaljajte u brašno. U tiganju na tihoj vatri pecite filee, sve dok n porumene. Onda izvadite meso pa u soku u kome se pržilo, propržite beli luk. Rastvorite kocku za supu u vodi, pa ulijte u sos od belog luka, uz neprestano mešanje. Kad krene da se zgušnjava, dodajte kašiku majčine dušice i pavlaku za kuvanje. Zatim dinstajte sve dok se ne zgusne. Na kraju, vratite meso u tiganj sa sosom pa kuvajte još 2 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)