PILETINA U ŠAFRANU Recept čuvenog kuvara Steve Karapandže za jelo koje se ne odbija
Sočno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je
- 1 celo pile
- 50 g maslaca
- 0,3 dl ulja
- 50 g celera
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika gustina
- prstohvat šafrana
- so
- biber
Priprema:
Pile očistite pa isecite na osam delova. Posolite i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i propržite na ulju. Kada postane zlatnožuto, stavite piletinu na poseban pleh, prekrijte sitno nasečenim celerom, šniticama crvenog luka, seckanim belim lukom i prstohvatom šafrana. Nalijte vinom i stavite u rernu da se peče. Kad piletina omekša, izvadite je iz pleha na toplo mesto, a sos doterajte. Razmutite kašiku gustina u malo vode ili vina , pa ulijte u sos od pečenja. Dodajte svež hladni maslac pa pustite da se lagano otopi.
Možda vas zanima:
HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo
Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Kremasta i neodoljiva, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočni ručak sa mesom i sirom obožavaće cela porodica, a priprema je veoma jednostavna.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Slasno jelo za prave gurmane koje se topi u ustima
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
ŠNICLE U LIMUNOVOM SOSU Po receptu čuvenog kuvara Steve Karapandže, ukusa koji se pamti
Fenomenalno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a pravi je raj za nepca.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)