PILETINA U ŠAFRANU Recept čuvenog kuvara Steve Karapandže za jelo koje se ne odbija

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.

piletina u šafranu
Shutterstock
stevo karapandža Printscreen
 

Potrebno je

  • 1 celo pile
  • 50 g maslaca
  • 0,3 dl ulja
  • 50 g celera
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 dl belog vina
  • 1 kašika gustina
  • prstohvat šafrana
  • so
  • biber

Priprema:

Pile očistite pa isecite na osam delova. Posolite i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i propržite na ulju. Kada postane zlatnožuto, stavite piletinu na poseban pleh, prekrijte sitno nasečenim celerom, šniticama crvenog luka, seckanim belim lukom i prstohvatom šafrana. Nalijte vinom i stavite u rernu da se peče. Kad piletina omekša, izvadite je iz pleha na toplo mesto, a sos doterajte. Razmutite kašiku gustina u malo vode ili vina , pa ulijte u sos od pečenja. Dodajte svež hladni maslac pa pustite da se lagano otopi.

 

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading