GREŠKE KADA MESITE TESTO Uradite ovo i pecivo će biti mekano i vazdušasto
Primenite ove jednostavne trikove i izbegnite najčešće greške kod mešanja testa.
Previše kvasca
Pratite recept i nemojte da preterujete sa količinom kvasca, možete da dovedete da počne da se mrvi.
Zaboravljate da stavite ulje
Dodajte ulje, učiniće testo boljim i ukusnijim.
Odjednom dodajete celo brašno
Nemojte odmah da dodajte celu količinu brašna u testo, već postepeno.
Obratite pažnju na gluten
Obratite pažnju na količinu glutena kada kupujete brašno. On je odgovoran za spajanje sastojaka.
Možda vas zanima:
VIŠE NEMA ČEKANJA DA TESTO NADOĐE Jednostavan trik kako da skratite proces na 5 minuta, a uspeva svima
Ako i vas nervira čekanje pola sata do sat vremena da testo nadođe, primenite ovaj korisni trik.
PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku
Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.
IZBEGNITE DA TESTO PUCA TOKOM PEČENJA 3 jednostavna trika koja provereno rade
Izbegnite bespotrebno nerviranje kada spremate pogaču, biće ukusna kao da je kupljena a testo neće pucati tokom pečenja.
DODAJTE OVO U TESTO I KIFLICE ĆE BITI SVEŽE I TREĆI DAN Provereni trik za najbolje pecivo
Dodajte ovu namirnicu u testo i pecivo će da bude dugo ukusno, mekano i vazdušasto.
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
TRIK ZA NAJBOLJE SARME Ovako će biti sočne i slasne, i neće se odmotavati ni biti previše kisele
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najlepšim sarmama.
LEŠNIK GNEZDA Brzi kolači za slavsku trpezu, u savršenom slatko-kremastom spoju
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Komentari (0)