GREŠKE KADA MESITE TESTO Uradite ovo i pecivo će biti mekano i vazdušasto
Primenite ove jednostavne trikove i izbegnite najčešće greške kod mešanja testa.
Previše kvasca
Pratite recept i nemojte da preterujete sa količinom kvasca, možete da dovedete da počne da se mrvi.
Zaboravljate da stavite ulje
Dodajte ulje, učiniće testo boljim i ukusnijim.
Odjednom dodajete celo brašno
Nemojte odmah da dodajte celu količinu brašna u testo, već postepeno.
Obratite pažnju na gluten
Obratite pažnju na količinu glutena kada kupujete brašno. On je odgovoran za spajanje sastojaka.
Možda vas zanima:
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
VIŠE NEMA ČEKANJA DA TESTO NADOĐE Jednostavan trik kako da skratite proces na 5 minuta, a uspeva svima
Ako i vas nervira čekanje pola sata do sat vremena da testo nadođe, primenite ovaj korisni trik.
PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku
Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.
IZBEGNITE DA TESTO PUCA TOKOM PEČENJA 3 jednostavna trika koja provereno rade
Izbegnite bespotrebno nerviranje kada spremate pogaču, biće ukusna kao da je kupljena a testo neće pucati tokom pečenja.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)