PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku
Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.
Ne koristite sastojke sobne temperature
U svim slučajevima sem ako nije drugačije napisano, sastojci za testo treba da budu sobne temperature, nikako iz frižidera.
Dodajete previše brašna
U početku mešenja potrebno je da se doda više brašna, ali pazite da ne preterate, pokvarićete strukturu i postaće mnogo tvrdo.
Rerna nije dovoljno zagrejana
Obavezno prethodno zagrejte rernu
Testo niste ostavili da odstoji 10 minuta
Iako u receptu ne piše da treba da odstoji, uvek ostavite testo bar 10 minuta u toploj i vlažnoj sredini.
Orašaste plodove dodajete prerano
Ako dodajete suvo grožđe, masline ili orašaste plodove, to učinite na kraju. Prvo neka testo odstoji.
Otvarate rernu tokom pečenja
Najbolje je da uopšte ne otvarate rernu tokom pečenja, samo pred kraj, da proverite da ne zagori odozgo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)