PRŽENICE IZ RERNE Ukus savršenog doručka koji se maltene pravi sam
Nisu masne, a naprave se začas, obožavaće ih cela porodica.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 10 tanko sečenih kriški hleba
- 9 kašika mleka
- 5 kašika ulja + za premazivanje
- prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja. Dodajte mleko i ulje, pa posolite i dobro promešajte. Kriške hleba umačite u smesu pa ih ređajte na tacnu. Ostavite tako 10 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte prženice. Premažite odozgo kriške uljem. Pecite prženice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE PRŽENICE IZ RERNE Sa šunkom i sirom, prste da poližete
Za brzi doručak ili večeru, napravite prženice iz rerne, oduševićete se. Preukusne i slasne, sa sirom i šunkom, zagrejaće vam dušu i telo.
PRŽENICE BEZ JAJA Viralni hit koji je oduševio sve domaćice, a podjednako ukusne
Drugačije, a jednako sočne i ukusne, najbolje služite uz prilog po želji.
CRNOGORSKE PRIGANICE Savršeno idu uz jogurt, spolja hrskave, a iznutra mekane kao pamuk
Savršene za doručak, nestaće sa stola odmah.
PRŽENICE BEZ JAJA I ŠEĆERA Viralni trend koji je osvojio društvene mreže, a ispadnu hrskave i slasne
Da li je moguće napraviti prženice bez jaja? Da, moguće je, i podjednako su preukusne. Probajte i uverite se zašto je toliko dobro.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)