GRILIJAŠ OBLANDA Fenomenalni desert mekan kao duša, a zamirisaće cela kuća
Neodoljivi slatkiš za prave sladokusce.
Potrebno je
- 2 lista veće oblande
- 600 g šećera
- 250 g margarina
- 4 jajeta
- 350 g seckanih oraha
Priprema:
U šerpu sipati 300 g šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Ne mešati, samo povremeno protresti šerpu. Kad se sav šećer otopi staviti margarin isečen na parčiće. Mešati povremeno dok se margarin topi. Umutiti jaja sa 300 g šećera i postepeno dodavati u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje. Kad masa sa jajima počne da se zgušnjava dodati sitno iseckane orahe i zajedno pržiti 5 do 10 minuta. Smesa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavi trag. Prohlađenim filom premazati krupniju stranu oblande i prekriti je drugim listom. Preko oblande stavite teži predmet dok se oblanda stegne, najbolje da stoji tako preko noći. Sutradan iseći na štanglice. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)