TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.

trileće sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • 150 g brašna
  • ola vrećice praška za pecivo
  • 500 ml slatke pavlake
  • 800 ml mleka + 6 kašičica  šećera
  • kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
  • 90 g usitnjenih pistaća

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Belanaca umutite u čvrsti sneg,pa dodajte 150 g šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok se šećer ne otopi. Umešajte jedno po jedno žumance, pa mutite najmanjom brzinom. Zasebno pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima. Kad smesa bude prozračna izlijte u kalup. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohladite biskvit pa vadite iz pleha. Nalijte 500 ml slatke pavlake, pa vratite koru u pleh. Dodajte pavlaku i nalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera. Razmutite krem od pistaća sa malo mleka, pa namažite preko natopljenog biskvita. Dekorišite trileće s komadićima pistaća. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading