TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.

tiramisu čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu:

  • 200 g kakao keksa
  • 130 g crne čokolade
  • 100 ml mleka

Za krem:

  • 500 g neslanog krem sira
  • 4 žumanca
  • 140 g šećera
  • 200 g svežeg sira
  • 50 ml mleka
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g želatina
  • prsothvat kakao praha

Za ukrašavanje:

  • 200 ml espreso kafe
  • 8 piškota

Priprema

Želatin potopite u malo vode, pa ga stavite u vrelo mleko i ostavite 10 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom na pari. Mleveni keks dodajte u činiju sa čokoladom. Promešajte pa izlijte u okrugli kalup obložen pek papirom. Poravnajte i stavite pola sata u frižider. Šećer zagrejte sa vodom pa time prelijte umućena žumanca. Mutite pa kad se krem prohladi, umešajte sireve, šećer i umutite. Dodajte želatin pa opet umutite. Preko podloge sipajte polovinu krema. Zatim izravnajte pa naređajte piškote natopljene kafom. Preko dodajte ostatak krema. Sve izravnajte. Ostavite dva do tri sata u frižideru. Prohlađeni čizkejk pospite kakaom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading