TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
Potrebno je
Za podlogu:
- 200 g kakao keksa
- 130 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Za krem:
- 500 g neslanog krem sira
- 4 žumanca
- 140 g šećera
- 200 g svežeg sira
- 50 ml mleka
- 80 g šećera u prahu
- 8 g želatina
- prsothvat kakao praha
Za ukrašavanje:
- 200 ml espreso kafe
- 8 piškota
Priprema
Želatin potopite u malo vode, pa ga stavite u vrelo mleko i ostavite 10 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom na pari. Mleveni keks dodajte u činiju sa čokoladom. Promešajte pa izlijte u okrugli kalup obložen pek papirom. Poravnajte i stavite pola sata u frižider. Šećer zagrejte sa vodom pa time prelijte umućena žumanca. Mutite pa kad se krem prohladi, umešajte sireve, šećer i umutite. Dodajte želatin pa opet umutite. Preko podloge sipajte polovinu krema. Zatim izravnajte pa naređajte piškote natopljene kafom. Preko dodajte ostatak krema. Sve izravnajte. Ostavite dva do tri sata u frižideru. Prohlađeni čizkejk pospite kakaom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)