KOLAČ KOJI SE NE PEČE Gotov je za 15 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Nema paljenja rerne i stajanja pored šporeta satima, a ukus je fantastičan
Potrebno je
300 g mlevenog keksa
3 pudinga od vanile
9 kašika šećera
1 l mleka
200 g maslaca
4 kašike kisele pavlake
4 banane
200 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad provri ukuvati puding. Kuvati uz mešanje dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa u vruće umešati maslac iseckan na komadiće, mešati dok se potpuno ne sjedini sa pudingom. Dodati tada i kiselu pavlaku i dobro promešati. Dodati keks izlomljen na komadiće (izlomite ih rukama) i izmešati. U pleh premazan tankim slojem maslaca izliti polovinu smese, preko složiti iseckane banane, prekriti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi i stegne. Preko ohlađenog kolača nafilovati umućenu slatku pavlaku.
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Gotov je za 15 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Nema paljenja rerne i stajanja pored šporeta satima, a ukus je fantastičan
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
Komentari (0)