SLATKI HLEB SA MAKOM Sočan i mekan, a ukusan i kada je hladan
Ukusan i drugačiji, pravićete stalno.
Potrebno je
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 200 g šećera
- 180 g putera
- 100 ml mleka
- 50 g mlevenog maka
- 100 ml soka od limuna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašike soka od limuna
Priprema:
Istopite puter i ostavite da se prohladi. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mak. Mikserom umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte suve sastojke i mikserom sjedinite. Dodajte ohlađen puter, mleko i sok od limuna. Mutite mikserom da se sve sjedini. Sipajte u podmazan kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Čačkalicom proverite da li je sredina suva, tada je kolač pečen. Preliv: Viljuškom mutite šećer u prahu i sok od limuna dok ne dobijete kremastu smesu. Treba da bude ređa da možete preliti kolač, pa ako je potrebno, dodajte još malo soka od limuna. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:
SLATKI HLEB SA BANANAMA I VIŠNJAMA Jednostavni desert koji pomera granice dobrog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
PRELIVENI SLATKI HLEB Sočan, sladak i mekan kao duša, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)