SLATKI HLEB SA MAKOM Sočan i mekan, a ukusan i kada je hladan

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ukusan i drugačiji, pravićete stalno.

hleb sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • 200 g šećera
  • 180 g putera
  • 100 ml mleka
  • 50 g mlevenog maka
  • 100 ml soka od limuna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 150 g šećera u prahu
  • 2 kašike soka od limuna

Priprema:
Istopite puter i ostavite da se prohladi. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mak. Mikserom umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte suve sastojke i mikserom sjedinite. Dodajte ohlađen puter, mleko i sok od limuna. Mutite mikserom da se sve sjedini. Sipajte u podmazan kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Čačkalicom proverite da li je sredina suva, tada je kolač pečen. Preliv: Viljuškom mutite šećer u prahu i sok od limuna dok ne dobijete kremastu smesu. Treba da bude ređa da možete preliti kolač, pa ako je potrebno, dodajte još malo soka od limuna. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.

 

@moja.trpeza LAKO OČISTITE ŠPORET! Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading