JEFTIN STARINSKI SLATKIŠ Kolač sa makom i jabukama s merama na šolje je preukusan, a smuti se za 15 minuta!
Jednostavan kolač koji će brzo biti gotov.
Sastojci:
3 jajeta
1,5 šolja (od 250 ml) šećera
1 šolja rendanih jabuka
1 šolja mlevenog maka
1 šolja ulja
1 šolja mleka
1/2 šolje mlevenih oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike vode
1 kašika ulja
Priprema:
Jabuke oljuštiti i narendati. Penasto umutiti jaja sa oba šećera, dodati ulje i mleko, zatim orahe, mak i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kašikom izmešati pa dodati jabuke i cimet i sjediniti. Podmazati pleh i sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade istopljene sa vodom i uljem.
Možda vas zanima:
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM Za nekoliko minuta dobićete božanstven slatkiš koji budi uspomene sa letovanja
Ako još niste imali priliku, obavezno probajte ovu verziju sutilijaša, još je lepši od klasičnog!
DESERT U ČAŠI Kremasta poslastica od čokolade, brzo rešenje kad vam se prijede nešto slatko!
Slatkiš će biti gotov za 10 minuta, a svi će ga obožavati!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)