ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 pakovanja piškota
  • 500 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašičice nes kafe
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica ruma

Priprema:
Penasto mikserom umutite žumanca sa šećerom. Dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Sjedinite ta dva fila kašikom. Napravite šolju nes kafe, dodajte u nju rum. Piškote umačite u kafu i poređajte jedan red na tacnu. Preko namažite polovinu fila, zatim pospite cediljkom kakao. Opet poređajte red piškota, fil i obilno pospite kakaoom. Stavite kolač u frižider da se stegne. Bon appetit!

@moja.trpeza

Ručak za 300 dinara! Pita kroasan - brzo i ukusno! Sastojci: • Pakovanje kora za pitu • 500 g sitnog sira • 2 jaja • 1 čaša kisele vode • So po ukusu • Malo ulja Priprema: 1. U veću posudu stavite sir, jaja, so i kiselu vodu. Sve dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. 2. Na radnu površinu položite jednu koru za pitu, pa je premažite tankim slojem fila. Uvijajte koru u obliku kroasana ili frulice. 3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore. 4. Poređajte uvijene kroasane na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem za dodatnu hrskavost. 5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumene. Uživajte u toplim i ukusnim kroasanima od sira! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading