BRZI KOLAČ SA MAKOM Čokoladan i neodoljiv, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert mekan kao duša nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 čaše mleka
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 3 čaše brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g maka
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 3 kašike mleka
- 10 g margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećere, brašno, mak i prašak za pecivo. Sipajte mleko i ulje pa sjedinite varjačom, da se dobro sjedini. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 3 kašike mleka sipajte u šerpicu i stavite da provri pa dodajte polomljenu čokoladu. Skinite sa šporeta pa otopite na tihoj vatri. Zatim dodajte 10 g margarina. Prelijte preko kolača.
Možda vas zanima:
OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan
Neodoljivi desert osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)