SLATKA JELKA Najlepši kolačići za ponoć, ukusa koji priča priče
Kolači u novogodišnjem duhu savršeni su za ponoć.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 100 g šećera
- 50 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
Za ukrašavanje:
- 300 g šećera u prahu
- 10 kašika vode
- jestive perlice
Priprema:
Pomešajte brašno, puter, šećer, mleko, prašak za pecivo i jaje i zamesite testo. Poklopite činiju i ostavite u frižideru 10 minuta. Rastanjite oklagijom na 0,5 cm debljine i kalupima u obliku zvezdica različite veličine vadite po dva ista keksa. Poređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Za ukrašavanje umutite šećer u prahu i vodu viljuškom da dobijete gustu smesu. Stavite dole dve najveće zvezde, nanesite malo smese na sredinu, pa odozgo stavite dve malo manje zvazde i tako ređajte dok ne stavite sve keksiće. Belom glazurom ukrasite krake zvezda i poređajte perlice.
Možda vas zanima:
DUBAI KEKSIĆI SRUŠILI DRUŠTVENE MREŽE Svi zaboravili na čokoladu, a super idu uz čaj ili kafu
Savršeno mekani i neodoljivi, bićete raspamećeni ukusom.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI ORAŠČIĆI Preukusni kolačići interesantnog izgleda koje će deca obožavati
Najbolje stavite odmah duplu meru.
NEODOLJIVI MEDENJACI Posni i slatki, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Pogodni i za dane posta, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)