SLATKA JELKA Najlepši kolačići za ponoć, ukusa koji priča priče
Kolači u novogodišnjem duhu savršeni su za ponoć.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI MEDENJACI Posni i slatki, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Pogodni i za dane posta, prste da poližete.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.

KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.

MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče
Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 100 g šećera
- 50 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
Za ukrašavanje:
- 300 g šećera u prahu
- 10 kašika vode
- jestive perlice
Priprema:
Pomešajte brašno, puter, šećer, mleko, prašak za pecivo i jaje i zamesite testo. Poklopite činiju i ostavite u frižideru 10 minuta. Rastanjite oklagijom na 0,5 cm debljine i kalupima u obliku zvezdica različite veličine vadite po dva ista keksa. Poređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Za ukrašavanje umutite šećer u prahu i vodu viljuškom da dobijete gustu smesu. Stavite dole dve najveće zvezde, nanesite malo smese na sredinu, pa odozgo stavite dve malo manje zvazde i tako ređajte dok ne stavite sve keksiće. Belom glazurom ukrasite krake zvezda i poređajte perlice.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)