PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.

SLATKA PITA SA ORASIMA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

FRANCUSKA SVILENA PITA Američka poslastica nastala 50 ih od koje će vam poći voda na usta
Naziv francuska nema veze sa ovom zemljom, nastala je u Americi 1950 ih godina 20 veka, na jednom kulinarskom takmičenju.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.
- oko 700 g višanja
- 100 g griza
- 80 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte višnje sa grizom i šećerom. Ostavite sa strane pa u napravite preliv od ulja i mineralne vode. Odvojite četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista. Uljem i vodom premažite koru pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite i sa drugom korom. Na treću koru stavite smesu sa višnjama, pa urolajte u rolat. Postupak ponovite sa svim korama. Pite poređajte na pleh obložen papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Na kraju, pospite šećerom. Pecite pitu pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)