PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- oko 700 g višanja
- 100 g griza
- 80 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte višnje sa grizom i šećerom. Ostavite sa strane pa u napravite preliv od ulja i mineralne vode. Odvojite četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista. Uljem i vodom premažite koru pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite i sa drugom korom. Na treću koru stavite smesu sa višnjama, pa urolajte u rolat. Postupak ponovite sa svim korama. Pite poređajte na pleh obložen papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Na kraju, pospite šećerom. Pecite pitu pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA MILUJE NEPCA Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)