ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.
Za testo:
- pola kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 1 kvasac
- rendana limunova korica
- malo soli
Za nadev:
- 200 g oraha
- 2 kašike šećera
- 1 dl toplog mleka
- rendana limunova korica
- grožđe natopljeno u rumu
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka,šećera i soli otopite kvasac pa kad zapeni dodajte u brašno. Zatim dodajte ostatak sastojaka pa zamesite testo. Pustite da testo nadođe pa ga podelite na 2 dela. Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo. Ravnomerno nanesite nadev napravljen od oraha, šećera, grožđa u rumu i toplog mleka. Urolajte pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Premažite sa malo margarina. Rernu zagrejte na 150 stepeni pa pecite štrudlu 20 minuta, zatim pojačajte na 180 stepeni pa pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 pa pecite još 10 minuta. Premažite opet sa margarinom pa pokrijte krpom da se prohladi. Štrudle pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za prave sladokusce
Klasik bez premca obožavaće cela porodica.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, a miriše na nedelju
Neodoljiva i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Fenomenalna poslastica savršena za sve prilike, prste da poližete
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)