ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.

Za testo:
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
- pola kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 1 kvasac
- rendana limunova korica
- malo soli
Za nadev:
- 200 g oraha
- 2 kašike šećera
- 1 dl toplog mleka
- rendana limunova korica
- grožđe natopljeno u rumu
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka,šećera i soli otopite kvasac pa kad zapeni dodajte u brašno. Zatim dodajte ostatak sastojaka pa zamesite testo. Pustite da testo nadođe pa ga podelite na 2 dela. Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo. Ravnomerno nanesite nadev napravljen od oraha, šećera, grožđa u rumu i toplog mleka. Urolajte pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Premažite sa malo margarina. Rernu zagrejte na 150 stepeni pa pecite štrudlu 20 minuta, zatim pojačajte na 180 stepeni pa pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 pa pecite još 10 minuta. Premažite opet sa margarinom pa pokrijte krpom da se prohladi. Štrudle pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)