ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.
Za testo:
- pola kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 1 kvasac
- rendana limunova korica
- malo soli
Za nadev:
- 200 g oraha
- 2 kašike šećera
- 1 dl toplog mleka
- rendana limunova korica
- grožđe natopljeno u rumu
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U malo mleka,šećera i soli otopite kvasac pa kad zapeni dodajte u brašno. Zatim dodajte ostatak sastojaka pa zamesite testo. Pustite da testo nadođe pa ga podelite na 2 dela. Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo. Ravnomerno nanesite nadev napravljen od oraha, šećera, grožđa u rumu i toplog mleka. Urolajte pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Premažite sa malo margarina. Rernu zagrejte na 150 stepeni pa pecite štrudlu 20 minuta, zatim pojačajte na 180 stepeni pa pecite još 20 minuta. Na kraju, pojačajte na 200 pa pecite još 10 minuta. Premažite opet sa margarinom pa pokrijte krpom da se prohladi. Štrudle pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)