MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.

moskva šnit
Shutterstock

Moskva šnit
Sastojci:
Za 4 kore

  • 16 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 24 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • 4 kašike brašna

Za fil:

  • 16 žumanca
  • 12 kašika šećera
  • 1 puding od vanile
  • 500 ml mleka
  • 1 kašika gustina
  • 250 g maslaca

Za nadev i ukrašavanje:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g višanja
  • 1 manja konzerva ananasa
  • 150 g pečenih, seckanih lešnika (originalno badema)

Priprema:
Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte u gušći šam. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Zatim sipajte u pleh veličine 23 x 33 cm. Pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodati umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku. Slaganje torte: Prva kora - fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka druga kora - fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka treća kora - fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka - četvrta kora, koja se ukrašava po želji.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading