MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.

Moskva šnit
Sastojci:
Za 4 kore
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca
Za nadev i ukrašavanje:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika (originalno badema)
Priprema:
Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte u gušći šam. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Zatim sipajte u pleh veličine 23 x 33 cm. Pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodati umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku. Slaganje torte: Prva kora - fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka druga kora - fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka treća kora - fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka - četvrta kora, koja se ukrašava po želji.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)