KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM Bez miksera, gotov za 20 minuta, topi se u ustima
Čokolada, jabuke, džem... Kombinacija koja osvaja sva čula.
Sastojci:
2 jabuke (srednje veličine)
3 jaja
150 g šećera (ili manje, po ukusu)
100 ml ulja
100 ml mleka
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g čokolade za kuvanje (iseckane na sitne komadiće ili rendane)
3 kašike džema po izboru (najbolje od kajsije, šljive ili breskve)
Prstohvat soli
Za glazuru (opciono):
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Ogulite jabuke i narendajte ih na krupno rende. Ostavite ih sa strane da puste sok.
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta i svetla. Dodajte ulje i mleko, pa sve dobro sjedinite.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu s jajima, mešajući lagano dok ne dobijete glatko testo.
U testo umešajte rendane jabuke (blago oceđene), iseckanu čokoladu i džem. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Pripremite pleh (dimenzije oko 20x30 cm) i obložite ga papirom za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte površinu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.
Ako želite, otopite čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Prelijte preko ohlađenog kolača i ostavite da se stegne.
Kolač iseckajte na kocke ili štangle i poslužite uz šoljicu kafe ili čaja.
STARINSKA BUNDEVARA Poslastica po bakinom receptu koja se brzo sprema, a još brže jede!
Jednostavna, a ukusna slatka pita.
ČOKOLADNI KEKSIĆI KOJE ĆE DECA OBOŽAVATI Sočni i preukusni, nećete moći ni vi da im odolite!
Čokoladni keksići desert su koji možete da nosite na treninge, u vrtić, na posao... Vrlo ukusni i spolja hrskavi.
PALAČINKE U SOSU OD POMORANDŽE Aromatičan dezert će vas osvojiti na prvi zalogaj, neviđeno bogatstvo ukusa
Jedan od najpoznatijih specijaliteta na svetu...
DESERT KOJI OSVAJA SVOJIM UKUSOM Ovo su najbolje ledene kocke, kombinacija kreme i čokolade koju ćete obožavati
Kombinacija čokoladne kore, laganog krema i osvežavajućeg preliva čini ih nezaobilaznim na stolovima ljubitelja slatkog
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
Komentari (0)