KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM Bez miksera, gotov za 20 minuta, topi se u ustima
Čokolada, jabuke, džem... Kombinacija koja osvaja sva čula.
Sastojci:
2 jabuke (srednje veličine)
3 jaja
150 g šećera (ili manje, po ukusu)
100 ml ulja
100 ml mleka
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g čokolade za kuvanje (iseckane na sitne komadiće ili rendane)
3 kašike džema po izboru (najbolje od kajsije, šljive ili breskve)
Prstohvat soli
Za glazuru (opciono):
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Ogulite jabuke i narendajte ih na krupno rende. Ostavite ih sa strane da puste sok.
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta i svetla. Dodajte ulje i mleko, pa sve dobro sjedinite.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu s jajima, mešajući lagano dok ne dobijete glatko testo.
U testo umešajte rendane jabuke (blago oceđene), iseckanu čokoladu i džem. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Pripremite pleh (dimenzije oko 20x30 cm) i obložite ga papirom za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte površinu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.
Ako želite, otopite čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Prelijte preko ohlađenog kolača i ostavite da se stegne.
Kolač iseckajte na kocke ili štangle i poslužite uz šoljicu kafe ili čaja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)