KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM Bez miksera, gotov za 20 minuta, topi se u ustima
Čokolada, jabuke, džem... Kombinacija koja osvaja sva čula.
Sastojci:
2 jabuke (srednje veličine)
3 jaja
150 g šećera (ili manje, po ukusu)
100 ml ulja
100 ml mleka
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g čokolade za kuvanje (iseckane na sitne komadiće ili rendane)
3 kašike džema po izboru (najbolje od kajsije, šljive ili breskve)
Prstohvat soli
Za glazuru (opciono):
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Ogulite jabuke i narendajte ih na krupno rende. Ostavite ih sa strane da puste sok.
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta i svetla. Dodajte ulje i mleko, pa sve dobro sjedinite.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu s jajima, mešajući lagano dok ne dobijete glatko testo.
U testo umešajte rendane jabuke (blago oceđene), iseckanu čokoladu i džem. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Pripremite pleh (dimenzije oko 20x30 cm) i obložite ga papirom za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte površinu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.
Ako želite, otopite čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Prelijte preko ohlađenog kolača i ostavite da se stegne.
Kolač iseckajte na kocke ili štangle i poslužite uz šoljicu kafe ili čaja.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)