INDIJANERI KOJIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI Bogati šamom i preliveni sa čokoladom tope se u ustima

Izvor: Tatjana Badarević

10:00

Slatki kutak 0

Indijaneri su čuveni kolači sa šamom, preliveni čokoladom. Tope se u ustima.

indijaneri
Shutterstock

Indijaneri su prebogati šamom.

Sastojci:

Za testo:

  • 250 g margarina, isečenog, na sobnoj temperaturi
  • 4 kašike mleka
  • 450 g brašna, prosejanog
  • 100 g kakaoa
  • 2 jajeta
  • 2 žumanca
  • 200 g šećera

Za šam:

  • 300 g šećera
  • 10 belanaca
  • 70 ml vode

Za čokoladnu glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 ml ulja

Recept za indijanere:

Za ovaj kolač pomešajte brašno, šećer, kakao, jaja, mleko i margarin, pa umesite sve ove sastojke, dok ne dobijete testo. Prekrijte ga folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i pomoću modle prečnika 6 cm vadite krugove. Postavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni.

Napravite šam tako što ćete da umutite belanca sa 150 g šećera u čvrsti sneg. Treba da mutite oko 20 minuta. Drugu polovinu šećera ušpinujte sa 25 ml vode u gusti sirup. Taj sirup postepeno dodajte u belanca, dok neprekidno mutite. Pomoću poslastičarskog šprica nanosite šam na koru u tri pritiska. Ostavite kolače u frižideru da se stegnu.

Bonus video:

Sočne čokoladne bombice Sastojci: 100g cornfleksa 200g petit keksa 50g urmi 1 banana Čaša mleka 50g višanja 2 kašičice kakaa Priprema: U posudu stavite petit keks, cornfleks, urme i mleko, pa sve blendirajte. Dodajte kakao i dobro sjedinite smesu. Formirajte loptice, punite ih višnjama i uvaljajte u preostali cornfleks. Stavite na tanjir, ukrasite po želji i ostavite da se ohlade. Uživajte u brzom i jednostavnom receptu! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #sweet ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)