ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 30 g kvasca
- 100 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 3 žumanceta
- 4 kašike jogurta
- rendana kora od limuna
- prstohvat soli
Fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 3 kašike šećera
- 50 ml mleka
Priprema:
Mlevene orahe sjedinite sa šećerom pa prelijte vrućim mlekom. Promešajte pa ostavite da se prohladi dok pripremate testo. Kvasac, kašičicu šećera i brašna stavite u mlako mleko pa ostavite 10 minuta da nadođe.Potom dodajte brašno, jogurt, žumanca, šećer, rendanu koru i prstohvat soli. Zatim promešajte pa zamesite testo. Ostavite 30 do 45 minuta na toplom da nadođe. Nadošlo testo razvucite na 5mm debljine pa premažite filom. Uvijte u oblik štrudle pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)