ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 30 g kvasca
- 100 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 3 žumanceta
- 4 kašike jogurta
- rendana kora od limuna
- prstohvat soli
Fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 3 kašike šećera
- 50 ml mleka
Priprema:
Mlevene orahe sjedinite sa šećerom pa prelijte vrućim mlekom. Promešajte pa ostavite da se prohladi dok pripremate testo. Kvasac, kašičicu šećera i brašna stavite u mlako mleko pa ostavite 10 minuta da nadođe.Potom dodajte brašno, jogurt, žumanca, šećer, rendanu koru i prstohvat soli. Zatim promešajte pa zamesite testo. Ostavite 30 do 45 minuta na toplom da nadođe. Nadošlo testo razvucite na 5mm debljine pa premažite filom. Uvijte u oblik štrudle pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)