DUBAI TORTA Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati
Za više detalja najbolje ispratite video u nastavku.
Potrebno je:
- 200 g šećera
- 160 g brašna
- 50 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- ⅓ kašičice cimeta
- ¼ kašičice soli
- pola šolje ulja (110 ml)
- ¾ šolje mleka (180 ml)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
Za fil:
- 300 g kadaifa
- 100 g putera
- 180 g bele čokolade
- 180 g putera od pistaća
- 1 prstohvat soli
Za čokoladni ganaš:
- 360 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
- 300 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, cimet i so. Zatim dodajte ulje, mleko, ekstrakt vanile i jaje. Mutite sve dok smesa ne postane glatka. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif dobro razdvojite prstima, pa na srednjoj temperaturi otopite puter. Propržite kadaif dok ne postane zlatnosmeđ pa prebacite u hladnu posudu i pustite da se prohladi. Belu čokoladu otopite pa dodajte puter od pistaća i prstohvat soli. Promešajte pa dodajte prohlađeni kadaif. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da bude kremasta, pa umešajte med i otopljenu crnu čokoladu.Špatulom polako promešajte dok smesa ne postane homogena.Ostavite u frižideru bar 4 sata, a najbolje preko noći. Presecite biskvit horizontalno na dve kore. N aprvu koru nanesite čokoladni ganaš uz pomoć šprica za kolače. U sredinu nanesite fil od pistaća i kadaifa. Preklopite drugom korom pa celu tortu premažite ganašom. Dekorišite lomljenim pistaćima.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)