DUBAI TORTA Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Za više detalja najbolje ispratite video u nastavku.

dubai torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 200 g šećera
  • 160 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ⅓ kašičice cimeta
  • ¼ kašičice soli
  • pola šolje ulja (110 ml)
  • ¾ šolje mleka (180 ml)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 jaje

Za fil:

  • 300 g kadaifa
  • 100 g putera
  • 180 g bele čokolade
  • 180 g putera od pistaća
  • 1 prstohvat soli

Za čokoladni ganaš:

  • 360 ml slatke pavlake
  • 1 kašika meda
  • 300 g crne čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, cimet i so. Zatim dodajte ulje, mleko, ekstrakt vanile i jaje. Mutite sve dok smesa ne postane glatka. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif dobro razdvojite prstima, pa na srednjoj temperaturi otopite puter. Propržite kadaif dok ne postane zlatnosmeđ pa prebacite u hladnu posudu i pustite da se prohladi. Belu čokoladu otopite pa dodajte puter od pistaća i prstohvat soli. Promešajte pa dodajte prohlađeni kadaif. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da bude kremasta, pa umešajte med i otopljenu crnu čokoladu.Špatulom polako promešajte dok smesa ne postane homogena.Ostavite u frižideru bar 4 sata, a najbolje preko noći. Presecite biskvit horizontalno na dve kore. N aprvu koru nanesite čokoladni ganaš uz pomoć šprica za kolače. U sredinu nanesite fil od pistaća i kadaifa.  Preklopite drugom korom pa celu tortu premažite ganašom. Dekorišite lomljenim pistaćima. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading