DUBAI TORTA Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati
Za više detalja najbolje ispratite video u nastavku.
Potrebno je:
- 200 g šećera
- 160 g brašna
- 50 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- ⅓ kašičice cimeta
- ¼ kašičice soli
- pola šolje ulja (110 ml)
- ¾ šolje mleka (180 ml)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
Za fil:
- 300 g kadaifa
- 100 g putera
- 180 g bele čokolade
- 180 g putera od pistaća
- 1 prstohvat soli
Za čokoladni ganaš:
- 360 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
- 300 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, cimet i so. Zatim dodajte ulje, mleko, ekstrakt vanile i jaje. Mutite sve dok smesa ne postane glatka. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif dobro razdvojite prstima, pa na srednjoj temperaturi otopite puter. Propržite kadaif dok ne postane zlatnosmeđ pa prebacite u hladnu posudu i pustite da se prohladi. Belu čokoladu otopite pa dodajte puter od pistaća i prstohvat soli. Promešajte pa dodajte prohlađeni kadaif. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da bude kremasta, pa umešajte med i otopljenu crnu čokoladu.Špatulom polako promešajte dok smesa ne postane homogena.Ostavite u frižideru bar 4 sata, a najbolje preko noći. Presecite biskvit horizontalno na dve kore. N aprvu koru nanesite čokoladni ganaš uz pomoć šprica za kolače. U sredinu nanesite fil od pistaća i kadaifa. Preklopite drugom korom pa celu tortu premažite ganašom. Dekorišite lomljenim pistaćima.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)