AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Jednom kada budete probali, pravićete stalno.

dubai čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g kadaif rezanaca
  • 50 g putera
  • 2 kašike grubo mlevenih pistaća
  • 2 kašike pistać krema

Za fil

  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 učvršćivača za šlag
  • 250 g krem sira
  • 250 g maskarpone sira
  • beli ganaš
  • 50 g bele čokolade
  • 25 ml slatke pavlake
  • 2 kašike pistać krema
  • čoko sloj
  • 150 g čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

Dodatno:

  • seckani pistaći

Priprema:
Otopite puter u tiganju pa umešajte usitnjen kadaif. Pržite dok ne dobijete zlatnu boju. Potom umešajte 2 kašike pistać krema sa seckanim pistaćima. Zatim dobro sjedinite. U kalup izlijte smesu pa poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa umešajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Slatku pavlaku mikserom umutite pa umešajte sireve i ušvršćivač za šlag. Dodajte prohlađen beli ganaš i pistać krem. Preko podloge rasporedite fil pa ostavite pola sata u frižideru. Zatim, dodajte zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa umešajte crnu čokoladu i mešajte. Preko pistać fila prelijte ovaj čokoladni pa ostavite čizkejk u frižideru dok se ne stegne. Prijatno!

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading