AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.

BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.

ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
- 250 g kadaif rezanaca
- 50 g putera
- 2 kašike grubo mlevenih pistaća
- 2 kašike pistać krema
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 2 učvršćivača za šlag
- 250 g krem sira
- 250 g maskarpone sira
- beli ganaš
- 50 g bele čokolade
- 25 ml slatke pavlake
- 2 kašike pistać krema
- čoko sloj
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Dodatno:
- seckani pistaći
Priprema:
Otopite puter u tiganju pa umešajte usitnjen kadaif. Pržite dok ne dobijete zlatnu boju. Potom umešajte 2 kašike pistać krema sa seckanim pistaćima. Zatim dobro sjedinite. U kalup izlijte smesu pa poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa umešajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Slatku pavlaku mikserom umutite pa umešajte sireve i ušvršćivač za šlag. Dodajte prohlađen beli ganaš i pistać krem. Preko podloge rasporedite fil pa ostavite pola sata u frižideru. Zatim, dodajte zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa umešajte crnu čokoladu i mešajte. Preko pistać fila prelijte ovaj čokoladni pa ostavite čizkejk u frižideru dok se ne stegne. Prijatno!

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.
Komentari (0)