ORASNICE Starinski kolači sa orasima koji super idu uz kafu ili čaj
Neodoljivi kolači oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 3 belanca
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašika ceđenog limuna
- 250 g seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite u čvrst šne, pa posdtepeno dodajte po kašiku šećer praha i mutite, oko 10 minuta. Onda dodajte kašiku ceđenog limuna pa nastavite da mutite još pola minuta. Dodajte oko 250 g mlevenih oraha, pa ručno sjedinite. Oblikujte u loptice, pa svaku valjajte u seckane orahe. Oblikujte u valjak pa blago savijte u polumesec. Zatim još malo pospite seckanim orasima, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Temperaturu smanjite na 150 stepeni, pa pecite orasnice oko 35 minuta.
Možda vas zanima:
BAKINE ORASNICE Pola pleha nestane dok trepnete, a isto vreme hrskave i mekane
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ORASNICE Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju kafe.
ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.
NEODOLJIVE ORASNICE Tradicionalni kolači koji se tope u ustima, a super idu uz kafu
Slatke i mekane, nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)