MANASTIRSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Mekan kao duša i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Fenomenalan i sočan, prste da poližete.

manastirski kolač
Printscreen

Potrebno je:

  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 4 kašike marmelade po želji
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 ml vode mlake
  • 20 punih kašika brašna
  • malo cimeta

Za premaz:

  • 4 pune kašike pekmeza
  • 4 kašike seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U vanglicu sipajte mlaku vodu pa dodajte mlevene i seckane orahe i cimet. Žicom dobro izjednačite, potrebno je da testo bude ređe. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Protresite i pecite kolač 30 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok ne porumeni. 

 

@moja.trpeza SAVRŠENI KREMASTI NES TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Sastojci: Malo leda 2 kašike nes kafe 2 kašike šećera 1 čaša vode Priprema: 1. U blender sipati led. 2. Dodati dve kašike nes kafe i šećera. 3. Naliti čašu vode i blendirati dok se ne stvori kremasta pena. 4. Poslužiti odmah, uz dodatnu dekoraciju po želji. Ovaj osvežavajući napitak je gotov za samo par minuta i savršen je za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #coffee ♬ original sound - makarijebgd

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading