PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 20 g kvasca
- kašičica šećera
- prstohvat soli
- 100 ml vode
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 100 g margarina
- 100 g otopljene čokolade
Za preliv:
- 250 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kašičica korice limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac rastvorite sa kašičicom šećera u mlakoj vodi pa pustite da nadođe. Onda u njega dodajte prosejano brašno pomešano sa solju, mleko, otopljeni margarin i jaje. Umesite testo pa ga podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu limunovu koru, a drugome otopljenu čokoladu. Zatim ponovo umesite svaki deo testa pojedinačno. Pustite testo da se udvostruči. Oklagijom testo razvucite u veći pravougaonik, pa preklopite jedno preko drugog, urolajte i secite nožem na pužiće. Pužiće prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Mleko skuvajte sa šećerom. Prelijte pužiće pripremljenim prelivom.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)