BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.
Potrebno je:
- 285 g brašna
- 250 g smeđeg šećera
- 220 g maslaca
- 120 g bele čokolade
- 100 g belog šećera
- 100 g oraha
- 2 velika jaja
- 1 žumance
- 2 kašičice arome vanile
- 2 kašičice gustina
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Rastopite maslac na pari, dodajte šećer i mešajte sve dok ne dobijete jednoličnu smesu. U nju dodajte jaja, žumance, aromu vanile i ponovo sve dobro pomešajte. U posebnoj čini prosejte brašno, gustin, so i prašak za pecivo i pomešajte. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre - odnosno u smesu s maslacem, i mešajte dok se ne sjedine svi sastojci. U dobijenu masu dodajte komadiće bele čokolade i sitno seckane orahe, pa lagano promešajte špatulom ili varjačom. Prebacite u četvrtasti pleh obložen pek-papirom i pecite kolač od 25 do 30 munuta.
Možda vas zanima:
BLONDI Pravi se brzo i lako, idealan za iznenadne goste, a mekan i sočan
Najbolje ide uz šolju kafe.
BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za prave sladokusce
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)