POSNI ČOKOLADNI BRAUNI Fenomenalan desert koji nimalo ne zaostaje za originalom, mekan i sladak
Pravi se brzo i lako.
Potrebno je:
- 3/4 šolje brašna
- 1/4 šolje kakao praha
- pola kašičice praška za pecivo
- pola šolje posnog jogurta
- 100 g biljnog margarina
- 100 g tamne čokolade
- 2/3 šolje šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Tamnu čokoladu zagrejte sa maslacem na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Onda dodajte šećer, posni jogurt i vanilin šećer. Promešajte dok ne dobijete glatku smesu. U čokoladnu smesu stavite sve suve sastojke, da dobijete kompaktnu smesu. Pleh obložite pek papirom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Čačkalicom proverite da li je brauni pečen.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI BRAUNI Samo umutite sastojke i ispečete, a ukusan kao da ste pravili satima
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.
ČOKOLADNI BRAUNI OD SAMO 2 SASTOJKA Kremast i mekan kao duša, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan i sladak, pravićete stalno.
NEODOLJIVI BRAUNI OD SAMO 2 SASTOJKA Desert za iznenadne goste, ukusa koji priča priče
Fenomenalan desert ukusa kao da ste pravili satima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)