POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

paša lokum
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 600 ml sojinog mleka plus 200 ml 
  • 6 kašika eritrola 
  • 3 kašike kakao praha
  • 4 kašike gustina 
  • 1 kašika brašna 
  • 200 ml biljne slatke pavlake 
  • 200 g mlevenog posnog keksa 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 40 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • banane

Priprema:

Zakuvajte 600 ml mleka. Zasebno sjedinite 200 ml mlijeka sa eritrolom, vanilin šećerom, kakaom, brašnom i gustinom. Promešajte dobro da nema grudvica. U ključalo mleko dodajte pripremljenu smesu i kuvajte tri do četiri minuta. Onda dodajte čokoladu polomljenu na kockice i margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Zatim prelijte preko keksa. Ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi pa u frižideru par sati. Umutite slatku pavlaku pa premažite preko kore i stavite pola banane. Na kraju, rasecite po dužoj strani na jednake trake i urolajte. Bon appetit!

Komentari (0)