POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

Potrebno je:
- 600 ml sojinog mleka plus 200 ml
- 6 kašika eritrola
- 3 kašike kakao praha
- 4 kašike gustina
- 1 kašika brašna
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 200 g mlevenog posnog keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
- 40 g margarina
- 1 vanilin šećer
- banane
Priprema:
Zakuvajte 600 ml mleka. Zasebno sjedinite 200 ml mlijeka sa eritrolom, vanilin šećerom, kakaom, brašnom i gustinom. Promešajte dobro da nema grudvica. U ključalo mleko dodajte pripremljenu smesu i kuvajte tri do četiri minuta. Onda dodajte čokoladu polomljenu na kockice i margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Zatim prelijte preko keksa. Ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi pa u frižideru par sati. Umutite slatku pavlaku pa premažite preko kore i stavite pola banane. Na kraju, rasecite po dužoj strani na jednake trake i urolajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.


PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)