POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.
Potrebno je:
- 600 ml sojinog mleka plus 200 ml
- 6 kašika eritrola
- 3 kašike kakao praha
- 4 kašike gustina
- 1 kašika brašna
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 200 g mlevenog posnog keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
- 40 g margarina
- 1 vanilin šećer
- banane
Priprema:
Zakuvajte 600 ml mleka. Zasebno sjedinite 200 ml mlijeka sa eritrolom, vanilin šećerom, kakaom, brašnom i gustinom. Promešajte dobro da nema grudvica. U ključalo mleko dodajte pripremljenu smesu i kuvajte tri do četiri minuta. Onda dodajte čokoladu polomljenu na kockice i margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Zatim prelijte preko keksa. Ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi pa u frižideru par sati. Umutite slatku pavlaku pa premažite preko kore i stavite pola banane. Na kraju, rasecite po dužoj strani na jednake trake i urolajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)